Wat kost een tuinontwerp plus aanleg van de tuin?

Dat een goed doordacht tuinontwerp goud waard is, dat weet iedere huiseigenaar inmiddels wel. Maar wat is een redelijke prijs voor een tuinontwerp, en wat mag de aanleg van het uiteindelijke ontwerp kosten? Één van de vragen die we als tuinontwerpers het meest gesteld krijgen gaat vanzelfsprekend over de kosten van tuinontwerp. Wat kost een tuinontwerp inclusief aanleg? Onze tuinontwerp experts legt het uit.

Hoeveel kost een tuinontwerp?

De kosten van een tuinontwerp kunnen enorm verschillen. Bij Patrick Veenstra Tuinontwerp werken we een ontwerp tot in de diepste details uit. Doormiddel van 3D-software en een complexe nabootsing van uw woning en tuin, krijgt u bij ons een veel duidelijker beeld dan wanneer we alleen een 2D-schets van uw tuin maken. Dit geeft immers alleen een top-down view, waardoor het lastiger is om de echte situatie in te beelden. Naar onze ervaring leidt dit vaak tot teleurstellingen, en daarom geven wij de voorkeur aan een gedetailleerd 3D-model van uw tuin.

Een indicatie van de tuinontwerp kosten bij Patrick Veenstra Tuinontwerp vindt u hieronder:

  • 100m2 = 449€ excl.
  • 200m2 = 549€ excl.
  • 300m2 = 649€ excl.
  • 400m2 = 749€ excl.
  • 500m2 = 849€ excl.
  • 500m2+ = Neem gerust contact op.

 

Kosten van een tuinontwerp aanleggen

Bij Patrick Veenstra Tuinontwerp doen we het ontwerp. De aanleg van een tuin, en de kosten daarvan, kunnen we dus minder over zeggen. Wel kunnen we een indicatie geven van de tuinontwerp kosten per vierkante meter, hoewel dit sterk afhankelijk is van de complexiteit van de tuin.

Ook de materialen die worden gebruikt hebben invloed op de totaalprijs, en met de huidige situatie in de wereld variëren de kosten van veel grondstoffen enorm. Daarom is het lastig om hiervan een precieze schatting te maken. Met de huidige prijzen kunt u denken aan zo’n €100,- tot €300,- per vierkante meter, maar wil je een complexe tuin met veel details kan het zo oplopen tot €400,- per vierkante meter. Zoals je ziet varieert dit enorm op dit moment.

We doen bij het ontwerpen altijd ons best om rekening te houden met uw budget voor het aanleggen. U kunt van tevoren een indicatie geven van wat de tuin maximaal mag kosten. Natuurlijk is de uiteindelijke prijs deels afhankelijk van de materiaalkosten en de prijzen die de hovenier hanteert, maar we respecteren altijd uw budget.

Een tuinontwerp als investering

De kosten van een tuin laten ontwerpen is een investering in uw eigen woning. Nadat de hoveniers klaar zijn met het verwerken van ons ontwerp, is een woning gelijk veel meer waard. Niet zo gek, want een professioneel ontworpen tuin zorgt voor zó veel meer rust, genot en ruimte. Zo’n tuin biedt kansen voor kinderen om buiten te spelen, barbecues te houden met familie en echt tot rust te komen. En uw vermogen stijgt meteen, dankzij de verhoogde waarde van uw woning.

Kortom: de waarde van een goede tuin is veel meer dan wat u ervoor betaalt! Toch benieuwd wat uw droomtuin ongeveer kost? Hieronder kunt u een offerte aanvragen of een afspraak inplannen.