Loading...
Tuinontwerp2024-01-25T13:12:39+00:00

Een tuin waar u trots op bent en van kunt genieten, begint bij een goed ontwerp! Daarom gaan wij samen met u aan de slag om uw droomtuin te ontwerpen. Interactief gaan we stap voor stap een algemeen ontwerp samenstellen.

Nadat we de basis in kaart hebben gebracht en hebben gekeken naar alternatieven, gaan we aan de slag met het ontwerpen van uw droomtuin! Tijdens het proces speelt u een cruciale rol in het eindresultaat. Wij willen slechts uw droom laten uitkomen in de vorm van uw tuin.

Voor tuinontwerpen, door heel Nederland, zijn wij van elke markt thuis. We ontwerpen tuinen voor huizen met een kleine voortuin tot huizen met grote achtertuinen. Elk huis is weer uniek of kan uniek zijn en geen klus is voor ons te moeilijk!

Snel geleverd, binnen 2 à 3 weken

Meer dan 5 jaar ervaring

Wij ontwierpen voor onder andere
Enzo Knol

100% tevredenheidsgarantie

Tuinontwerp – Het proces

De eerste en belangrijkste stap van het ontwerpproces is de kennismaking, waarbij de wensen en de richting van het ontwerp besproken wordt. Dit vrijblijvende gesprek dat snel en makkelijk geregeld kan worden via een videogesprek.

In dit gesprek kan alles worden doorgenomen over uw huidige of toekomstige tuin, foto’s van de huidige of toekomstige tuin, maar ook de wensen die u heeft voor het nieuwe tuinontwerp. Onze aanpak is erg persoonlijk en we houden ervan om u zoveel mogelijk te betrekken bij het tuinontwerp.

Is dit nu allemaal naar wens en bent u enthousiast over het tuinontwerp? Dan vertellen wij u hoe het ontwerpproces gaat verlopen en wat u kunt verwachten. Met de besproken informatie kunnen wij aan de slag om de eerste opzet van uw tuin te ontwerpen.

Tijdens het volgende gesprek wordt het eerste 3D ontwerp aan u getoond om u een gevoel te geven hoe het er allemaal uit komt te zien. Maar vooral of het is wat u voor ogen had! Wat hiernaast ook belangrijk is; Er wordt tijdens het gesprek globaal inzicht gegeven in de kosten om de tuin te laten aanleggen.

Op deze manier weet u na het 3D ontwerp al voor een groot deel hoe uw droomtuin eruit komt te zien en wat het gaat kosten. Daarnaast zijn alle randzaken op dat moment ook bekend en hoeft u geen verrassingen meer te verwachten.

Wij krijgen 5 uit 5 sterren van 51 opdrachtgevers op Google!

“Op Instagram zagen wij prachtige ontwerpen van Patrick voorbij komen. Wij hebben Patrick daarom benaderd voor het maken van een tuinontwerp. Hij heeft zeer goed geluisterd naar onze wensen en deze wensen in korte tijd omgezet in een prachtig ontwerp. Door de 3D afbeeldingen komt de tuin echt tot leven. Ook is het mogelijk om door middel van een kort filmpje door de tuin te wandelen. Zeker een aanrader!”

~ Sharon M.

“Van een hoofd vol ideeën naar een prachtig tuinontwerp. Patrick heeft ons ontzettend fijn geholpen. Hij luistert goed naar de tuin wensen en denkt goed mee. Toen wij aangaven dat we nog wat misten in het ontwerp, zijn we samen met Patrick door de tuin gelopen en visualiseerde hij direct onze ideeën. Patrick is professioneel, communiceert snel en is zeer vriendelijk.”

~ Birgit S.,

Na de veelbelovende ontwerpen op instagram en de overzichtelijke website hebben wij Patrick onze tuin laten ontwerpen. Patrick heeft onze wensen omgetoverd in een verbluffend ontwerp. Steeds als wij de ontwerpen bekijken zijn we sprakeloos, zo mooi. De stijl van de woning en tuin hebben een mooie samenhang en de ruimte is efficiënt ingedeeld. Al met al écht een aanrader!

~ Chris R.,

Maak vrijblijvend kennis

Wilt u ons via e-mail benaderen?
Stuur dan een e-mail naar info@patrickveenstratuinontwerp.nl of vul onderstaand contactformulier in!
Wij streven ernaar om uw e-mail binnen één dag te beantwoorden!

Wilt u toch liever direct persoonlijk contact? Dan kan dat natuurlijk ook!
Patrick Veenstra | +31 6 37 30 13 85 of KLIK HIER om direct te mailen!

  Budget voor de aanleg van de tuin

  Tuinaanleg

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Veelgestelde vragen

  Kan tuinontwerp de waarde van mijn woning verhogen?2023-12-08T18:18:33+00:00

  Ja, een doordacht en aantrekkelijk tuinontwerp kan de waarde van je woning zeker verhogen. Hier zijn enkele redenen waarom een goed ontworpen tuin een positieve invloed kan hebben op de waarde van onroerend goed:

  1. Esthetische aantrekkingskracht: Een mooie en goed onderhouden tuin draagt bij aan de esthetische aantrekkingskracht van je woning. Een eerste indruk is vaak gebaseerd op de buitenkant van het huis en de tuin, en een aantrekkelijke buitenruimte kan potentiële kopers positief beïnvloeden.
  2. Leefruimte-uitbreiding: Een slim ontworpen tuin kan fungeren als een extra leefruimte, waardoor de bruikbare ruimte van je woning wordt vergroot. Terrassen, zithoeken, buitenkeukens of tuinpaden dragen bij aan de functionaliteit van het pand.
  3. Landschapsarchitectuur: Investeringen in professionele landschapsarchitectuur kunnen resulteren in een goed doordacht ontwerp dat harmonieus samengaat met de architectuur van het huis. Dit kan de totale uitstraling van het onroerend goed verbeteren.
  4. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Een tuinontwerp dat duurzame elementen omvat, zoals waterbesparende voorzieningen, milieuvriendelijke beplanting en energiezuinige verlichting, kan de aantrekkingskracht van het huis vergroten, vooral in een tijd waarin duurzaamheid een belangrijke overweging is voor veel kopers.
  5. Levenskwaliteit: Een goed ontworpen tuin kan de levenskwaliteit van de bewoners verbeteren. Dit wordt steeds belangrijker voor huizenkopers die op zoek zijn naar een plek die niet alleen functioneel is, maar ook een aangename leefomgeving biedt.

  Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de waardevermeerdering afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de locatie, de lokale vastgoedmarkt en de specifieke voorkeuren van potentiële kopers. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een lokale vastgoedprofessional voordat je ingrijpende veranderingen aanbrengt, om ervoor te zorgen dat je investering een positieve impact heeft op de waarde van je woning.

  Kan ik mijn bestaande tuin laten herontwerpen?2023-12-08T18:31:32+00:00

  Zeker, als tuinontwerper zou ik zeggen dat het herontwerpen van een bestaande tuin absoluut mogelijk is en vaak een verstandige keuze kan zijn. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen hun tuinen te herontwerpen:

  1. Veranderende behoeften: Wellicht zijn je behoeften veranderd sinds de oorspronkelijke aanleg van de tuin. Misschien heb je nu kinderen, wil je meer ruimte voor entertainment, of wil je juist een rustige plek creëren.
  2. Onderhoudsvereisten: Een herontwerp kan zich richten op het verminderen van onderhoud, bijvoorbeeld door te kiezen voor minder veeleisende planten of meer geautomatiseerde irrigatiesystemen.
  3. Esthetische updates: Trends in tuinontwerp evolueren, en wat ooit modern en trendy was, kan nu verouderd aanvoelen. Een herontwerp geeft je de kans om de esthetiek van je tuin bij te werken.
  4. Functionaliteit: Misschien is de lay-out van de huidige tuin niet optimaal voor hoe je de ruimte wilt gebruiken. Een herontwerp kan de functionaliteit verbeteren door bijvoorbeeld betere zonering of beter gebruik van beschikbare ruimte.
  5. Duurzaamheid: Als je meer wilt bijdragen aan duurzaamheid, kan een herontwerp zich richten op het integreren van ecologisch verantwoorde elementen, zoals regenwateropvang, inheemse planten en biodiverse habitats.

  Voordat je begint met het herontwerp, is het handig om jouw specifieke wensen en eisen te bespreken. Wij kunnen je helpen bij het opstellen van een plan dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en praktisch voldoet aan jouw behoeften.

  Kunnen we een tuinontwerp laten maken als we niet in de buurt wonen?2023-12-08T18:47:20+00:00

  Ja, het is absoluut mogelijk om een tuinontwerp te laten maken zonder dat wij fysiek langskomen, dankzij de mogelijkheden van digitale communicatie en technologie. Dit zijn enkele manieren waarop wij dit realiseren:

  1. Online overleg: Via videoconferenties en e-mails vinden alle besprekingen en overlegmomenten plaats. Hierdoor kunnen wij gemakkelijk ideeën uitwisselen, vragen stellen en feedback verwerken.
  2. Digitale foto’s en video’s: Door het sturen van foto’s en video’s van de huidige tuinsituatie, inclusief verschillende perspectieven en details. Dit helpt ons om een goed beeld te krijgen van de ruimte en de situatie.
  3. Digitale schetsen en ontwerpen: Wij kunnen digitale tools gebruiken om schetsen, plattegronden en ontwerpen te maken. Deze kunnen gemakkelijk worden gedeeld en besproken, waardoor u een duidelijk beeld krijgt van het voorgestelde ontwerp.
  4. Online presentaties: De uiteindelijke tuinontwerpen delen wij via een online presentaties. Dit stelt u in staat om de details te bekijken, vragen te stellen en eventuele wijzigingen aan te geven, allemaal vanuit het comfort van uw eigen huis.
  5. Digitale documentatie: Alle benodigde documenten, zoals offertes, facturen en planningen, worden digitaal uitgewisseld en ondertekend.

  Door gebruik te maken van deze digitale middelen kunnen wij en onze klanten effectief samenwerken, zelfs als ze zich op afstand van elkaar bevinden. Hierdoor kunnen we sneller en efficiënter schakelen en wordt het ontwerp alleen maar passender. Het is belangrijk om een open en duidelijke communicatie te behouden om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke tuinontwerp voldoet aan jouw verwachtingen en wensen.

   

  Hoeveel kost een tuinontwerpproject gemiddeld?2023-12-08T18:17:18+00:00

  De kosten van een tuinontwerpproject variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het is moeilijk om een exact gemiddelde te geven, omdat elke tuin uniek is en verschillende eisen en wensen heeft. Enkele belangrijke factoren die de prijs van een tuinontwerp beïnvloeden, zijn: grootte en complexiteit van de tuin, materiaalkeuze, ontwerpstijl en functionaliteit.

  Als tuinontwerper streven we naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding door nauw samen te werken met onze klanten, hun wensen en budgetten te begrijpen, en op basis daarvan een op maat gemaakt ontwerp te bieden. We leggen de nadruk op efficiëntie in het ontwerpproces en streven ernaar om duurzame en kosteneffectieve oplossingen voor te stellen. Door transparantie over de kosten en een open communicatie tijdens het hele proces proberen we de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en hen een tuin te bieden die zowel esthetisch als functioneel is.

  Hoe houden jullie rekening met mijn persoonlijke smaak en voorkeuren in het tuinontwerp?2023-12-08T18:36:23+00:00

  Als tuinontwerper is het voor ons van essentieel belang om nauw samen te werken met onze klanten om een tuin te creëren die niet alleen functioneel en mooi is, maar ook aansluit op hun persoonlijke smaak en voorkeuren. Hier zijn enkele manieren waarop we dit benaderen:

  1. Initiële gesprekken: We beginnen vaak met een grondig gesprek om uw specifieke wensen, smaak en voorkeuren te begrijpen. Dit kan variëren van kleurvoorkeuren en plantensoorten tot gewenste functies zoals terrassen, waterpartijen of specifieke zitplekken.
  2. Inspiratie en moodboards: Moodboards of verzamelen afbeeldingen om een visueel beeld te krijgen van uw voorkeuren. Dit helpt ons te begrijpen welke elementen u aanspreken en welke stijl u voor ogen heeft.
  3. Siteanalyse: We bestuderen de omgeving van uw tuin, inclusief de bestaande elementen, de ligging van de zon, en eventuele architectonische kenmerken. Deze analyse helpt ons bij het maken van een ontwerp dat niet alleen esthetisch is maar ook functioneel en goed aangepast aan de omgeving.
  4. Tussentijdse besprekingen: We presenteren het ontwerp en plannen, hierna vragen we om uw feedback. Tijdens deze besprekingen kunt u uw gedachten delen en eventuele wijzigingen voorstellen om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke ontwerp volledig aan uw verwachtingen voldoet.
  5. Flexibiliteit: We begrijpen dat smaken variëren, en we zijn bereid om ons ontwerp aan te passen op basis van uw feedback. Het is belangrijk dat u tevreden bent met het uiteindelijke resultaat, en we streven ernaar om een tuin te creëren die perfect past bij uw levensstijl en esthetische voorkeuren.

  Samengevat is het in ons belang als tuinontwerpers om uw persoonlijke smaak en voorkeuren te respecteren en in te bouwen in het uiteindelijke tuinontwerp, zodat u een buitenruimte krijgt waar u van kunt genieten en die een weerspiegeling is van uw eigen stijl.

  Ga naar de bovenkant